A vicc az, hogy pl. a Sárbogárd környéki kukorica nagy részét szárítóra kell vinni így is, pedig legalább ebben reménykedtek, hogy ennek költségét megússzák. Persze ettől még a minőség nyilván nem jó, úgyhogy az ág is húzza őket. Még a végén kiderül, hogy jobb lett volna lábon hagyni a kukoricát, hogy száradjon tovább...?zavarban Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy arrafelé több csapadék volt, mint nálunk, tehát lehet, ez válasz arra a kérdésre is, amin filóztunk, hogy a szarrá sárgult, zöld színt már nem tartalmazó kukorica növény képes-e vizet felvenni még ilyenkor, ezek szerint valamennyit igen, vagy  a még júniusi rendben lévő csapadékmennyiségből gazdálkodott.

Minden esetre az tény, hogy egy nyári aszály még mindig jobb, mint egy tavaszi nagy aszály. Annál nagyobb természeti katasztrófa kevés van.