A belső Bükk (zártabb völgyek)  fognak szerintem parádézni, a hegylábi erdők mindig szenvedősebbek, nagyobb a szárazság, kevesebb a kedvező időszak a gombára (Bár most igen biztató, vannak fiatal gombák, kérdés hogy mi lesz a sorsuk). Ne felejtsd, hogy lényegesen jobban ki tudnak száradni, mint a belső Bükki klíma erdei. Már indulnak a hűvösebb gyertyános tolgyesek, itt szoktam a legpazarabb minőséget szedni. A bükk is kitűnő, de a bükkösökbe ritkábban járok. Valóban kaszálni lehet a keserűgombát, nem szentírás, de vargánya záró gombának tartják. Viszont saját szememmel láttam, hogy jönnek ki fiatal vargányák, galambgombák, és az időjárás is kedvező marad pár napig. (Talán az utána jövő hűvösebb időszak se árt sokat már, ha egy adott hely beindul, az szokta tolni egy darabig, ilyenkor inkább már a kiszáradás lehet csak gond.)