Azokat én sem, de pl. az, hogy a savasabb víz nehezebben nyeli el a CO2-t, valószínûleg igaz. Márpedig, ha a CO2-szint átlag 380ppm-re emelkedett, akkor több CO2-t kellett elnyelnie a vizeknek, tehát savasabbak, mint pár évszázaddal ezelõtt. A számokból szerintem csak annyi derülne ki, hogy valóban ennyire "éles-e a helyzet", mert számomra logikusnak tûnik, hogy lassabban nyelik el az óceánok a CO2-t (kérdés pl. - amit a cikk is megemlít - a fitoplanktonok hatása), de nyilván ez egy sokkal összetettebb folyamat.

Elsõsorban egyébként a leírt elméleteket tartom érdekesnek, tehát ha a pontos számadatok elõkerülnének, akkor ezek alapján esetleg lehetne becsülni; az adatok nélkül azonban valóban nem sokat ér a dolog.
(Magánvélemény, de ez a cikk számomra korrektebbnek tûnik, mint az ilyenek 90%-a, nem látok benne semmi extra "mingyáelolvadajég", meg hasonló, olykor a fizikával is szembemenõ lódítást)