Globális jelenségek
Én halat, csirkét és nagyon ritkán vörös húsokat szoktam enni, de egyre kevesebbszer. Ha csak növényt eszel, arra viszont valóban figyelni kell, hogy a megfelelõ esszenciális aminosavakat bejuttasd a szervezetedbe.
Jóska hozzászólásához pedig annyit: dolgoztam egy takarmány-kiegészítõket gyártó cégnél, ahol igyekeztek minél természetesebb formában lévõ mikroelem-pótlást (pl. szelén, réz, vas, mangán, stb.) juttatni az állatok, és ezen keresztül az emberek szervezetébe. A ma termeszett növényekbõl sajnos nagyon sok olyan tápanyag hiányzik, amelyek a tömegessé váló mûtrágyázás miatt szép lassan eltûnt.
És hogy mi köze ennek az éghajlatváltozáshoz? Hát valahogy pótolni kell, a mûtrágyázás pedig újabb üzemanyag-felhasználással jár. Persze ha közvetlenül a takarmányba juttatják bele, akkor kevesebb energia kell, hiszen ezen kiegészítõk jó része természetes fermentációval készül.
Jóska hozzászólásához pedig annyit: dolgoztam egy takarmány-kiegészítõket gyártó cégnél, ahol igyekeztek minél természetesebb formában lévõ mikroelem-pótlást (pl. szelén, réz, vas, mangán, stb.) juttatni az állatok, és ezen keresztül az emberek szervezetébe. A ma termeszett növényekbõl sajnos nagyon sok olyan tápanyag hiányzik, amelyek a tömegessé váló mûtrágyázás miatt szép lassan eltûnt.
És hogy mi köze ennek az éghajlatváltozáshoz? Hát valahogy pótolni kell, a mûtrágyázás pedig újabb üzemanyag-felhasználással jár. Persze ha közvetlenül a takarmányba juttatják bele, akkor kevesebb energia kell, hiszen ezen kiegészítõk jó része természetes fermentációval készül.