Szerintem kicsit félreértetted a dolgot - ebben a számításban nem az állatokban termelõdõ CH4-et és CO2-t nevezték ki bûnösnek, hanem az élelmiszer termelésével összefüggõ energiafelhasználást, a traktor üzemanyagától az istálló fûtéséig. Ez pedig (egységnyi élelmiszerre, pl. x kalóriára vetítve) a növénytermesztésben tényleg sokkal kisebb, mint az állattenyésztésben. Egy egyszerûsített példa: szerintem adott terület kukoricatermése közvetlenül sokkal több embernek elég, mint akkor, ha a kukoricát disznókkal etetjük meg, mi pedig a disznóhússal akarunk jóllakni. A "húsevõs" változat már helybõl több energiát használ azért, mert nagyobb földterületet kell megmûvelni ugyanannyi ember kedvéért, és ehhez még hozzáadódik az állattartás energiaigénye... Habár ez ügyben te vagy a szakértõ, javíts ki, ha nincs igazam. nevet

Hozzáteszem, abszolút nem vagyok vegetariánus... nevet