Én teljesen átálltam a bio módszerre. Eredménye: a tavaly full kukacos szilva (olasz kék) idén majdnem kukacmentes volt. Igaz, a fele a fán elrohadt. De az tavaly is így volt, tehát összességében a változás pozitív.
Őszibarack tavaly 1-2 szem volt, idén ritkitás után is özön mennyiség. Sok elrohadt ebből is a fán, de ami nem, az nagyon finom volt, egész sokat tudtunk enni.
A kajszit csaknem megölték a fehér levéltetvek, de megálltam és nem vegyszereztem le: hát lett is katica meg zengőlény-dömping júliusra, pár hét alatt lepucolták mindenhonnan a dögöket. Remélem, jó sok áttelel belőlük és jövőre már hamarabb ténykedni kezdenek. Mivel vegyszer semmi, minden adott hogy legyen sok fialásuk jövőre is nevet
A cseresznye szuper volt, mivel korai, ezért tavaly nem tudjuk, milyen volt (júliusban költöztünk).
Körte: tavaly nem volt, idén 2 hatalmas szem, eszméletlen finomak. Makk egészségesek voltak. Tetű volt azon is, de kevesebb, és a rovarhősök legyűrték ezeket is.

Nagyon kíváncsi leszek a jövő évre, hogyan alakul minden. Mekkorát fejlődnek a gesztenyék és a füge, mennyi virág/termés lesz az áfonyákon, mennyi gyümölcs marad meg, hogy alakul a tetűrajzás, stb. Elvileg 2-3 év és beáll a természetes ökoszisztéma.

Eddig csak az almát vágtam ki, az menthetetlen volt, és eleve túl macerás egy kiskertbe. A kajszi is elég beteges, ő lehet a második, ráadául majdnem közvetlen mellé ültettem a gesztenyét, mintegy jelzésként, hogy az onnan úgyis kimegy (ilyen közel nem maradhat).
A harmadik aspiráns a kivágásra a meggy, egyelőre még kap egy esélyt, elég rosszul nézett ki idén a monília miatt.