A steppicolát   már érdemes nyitott ablak mellett,  fedő nélkül jól megfőzni és max 5 dkg-ot szabad egyszerre fogyasztani,  mert tud benne ártalmas anyag  lenni. A társaság méreganyaga monometil-hidrazin,  erősen illékony,  belélegezve cudar fejfájást, gyomor- és máj - problémákat okozhat a falánk fogyasztónak!  Viszont a svédeknél a szárított,  jól kiszellőztetett ottani homoki papsapka is tápláléknak számít,  úgy hallottam:  a szárítás sokat javít a helyzeten... Konkrét tapasztalat:  egy kiló szépséges steppicolát hoztak be nekem,  hogy pörköltnek  megfőzve megártott a családnak! Fedővel persze...
irodalom:  a papsapka gombával  dolgozó laboros képes volt,  belégzés  útján megbetegedni...

szóval szellőztetni kell,  akkor finom.