Bioszféra
A steppicolát már érdemes nyitott ablak mellett, fedő nélkül jól megfőzni és max 5 dkg-ot szabad egyszerre fogyasztani, mert tud benne ártalmas anyag lenni. A társaság méreganyaga monometil-hidrazin, erősen illékony, belélegezve cudar fejfájást, gyomor- és máj - problémákat okozhat a falánk fogyasztónak! Viszont a svédeknél a szárított, jól kiszellőztetett ottani homoki papsapka is tápláléknak számít, úgy hallottam: a szárítás sokat javít a helyzeten... Konkrét tapasztalat: egy kiló szépséges steppicolát hoztak be nekem, hogy pörköltnek megfőzve megártott a családnak! Fedővel persze...
irodalom: a papsapka gombával dolgozó laboros képes volt, belégzés útján megbetegedni...
szóval szellőztetni kell, akkor finom.
irodalom: a papsapka gombával dolgozó laboros képes volt, belégzés útján megbetegedni...
szóval szellőztetni kell, akkor finom.