Tavaszi rétgomba, ehető: Link
Kerti rétgomba, ehető: Link
Sárga rétgomba, nem ehető: Link
Üregestönkű rétgomba, nem ehető: Link
Az ehető rétgombák sem jóízűek, akkor meg minek szedni? Általában egy héten belül jönnek utánuk a csiperkék.
A full amatőrök gyakran a szegfűgombával együtt leszedik, a vizsgáló meg dobálja ki őket. 
Főnököm unokája alig múlt egyévesen a mindent megkóstol korban bekajált belőlük. Mondtam, semmi gond, de biztos ami biztos, ügyelet. Az ügyeleten nem kínozták gyomormosással a csöppséget, "fokozott megfigyelés" utasítással haza küldték. Semmi tünet nem jelentkezett nála.

Kukorica tarlón a következő évben gyakran tömeges a ragadós bocskorosgomba. az is ehető, de minek? Olyankor vannak a réten sokkal jobb gombák is.

A tanfolyam alatt nem vesződtem a rétgombák (agrocybe) pontos fajmeghatározásával, mind szemétgomba, kidobandó oszt kész. Ugyanígy nem vesződtem a tarlóőzláb (leucoagaricus) fajokkal sem. Legalább húsz faj,  a meghatározáshoz mikroszkóp szükséges, de mind ehető, bár a fehér lemezek miatt nem javasolt kategória. A tanfolyamon elsődleges volt a mérgező fajok pontos felismerése, a jó, ehető fajok felismerése, egyéb esetben a fajcsoportba helyezés. Az előbbiek miatt adtam az előző hsz-ban a "nescio vulgaris" - egyszerűen nem tudom - fajmeghatározást.

[linkek, szóközök elvileg javítva. - coontac]