Bioszféra
A vöröses nyálkásgomba a kedvencem, tudtátok, hogy az is tinóru-féle? Csodásan szárad, és párolva salátában is jól néz ki.
A (fenyő, molyhos) tinórufélék néha megsavanyodnak lábon, az öregebbjét kóstolni, a kalap szélét körbevágni érdemes.
Őzlábat, ha nagyon sok van, érdemes lemezekre szedve szárítani, húsdarálón ledarálni, a granulátumot mikróban (20 másodperc!) sok szalvétára halmozva utánszárítani, aztán hamar kivenni, szárazra átborítani, amíg párolog. A jó száraz granulátum befőttes üvegben 3 évig eláll a polcon! Levesbe, töltött húsba adagolva, csoda finom!
A (fenyő, molyhos) tinórufélék néha megsavanyodnak lábon, az öregebbjét kóstolni, a kalap szélét körbevágni érdemes.
Őzlábat, ha nagyon sok van, érdemes lemezekre szedve szárítani, húsdarálón ledarálni, a granulátumot mikróban (20 másodperc!) sok szalvétára halmozva utánszárítani, aztán hamar kivenni, szárazra átborítani, amíg párolog. A jó száraz granulátum befőttes üvegben 3 évig eláll a polcon! Levesbe, töltött húsba adagolva, csoda finom!