Időzítés:
A jelenlegi előrejelzések alapján a legmagasabb Kp index elérheti a 8-as értéket is, mely már elegendő lehet szabad szemmel is látható sarki fényre hazánkban (november 5-én 7-es értéknél volt erre példa). Ugyanakkor a maximumot 6-9 UTC között várják, ami helyi időben 8-11 óra, tehát már javában a délelőtt. Így mindenképp előnyös lenne, ha néhány órával korábban érkezne be a napkitörések anyaga (erre volt már példa korábban), habár az éjszaka második felére (21-3 UTC) prognosztizált 5-6 körüli Kp index már elegendő lehet az éjjellátó kamerákon megjelenő és hosszú záridővel fotózható sarki fényre.

 

Mágneses tér:
A sarki fény láthatóságát befolyásolja a bolygóközi mágneses tér irányultsága is. Például március 24-én, amikor szintén egy erős mágneses vihar érkezett, ez a déli féltekén kedvezett a sarki fény megjelenésének. Ennek előrejelzése nehezebb, illetve maga a mágneses tér is gyakran változhat, így azért mindenképp esélyes, hogy legalább időszakosan az északi féltekén is legyen látványos sarki fény jelenség.

 

Felhőzet:
Amennyiben a geomágneses háborgás kedvezően alakul, a sarki fény észlelést az ország jó részén akkor is meghiúsíthatja a délután északról fölénk sodródó felhőmező. A legesélyesebbnek jelenleg az északnyugati és északkeleti térség, illetve nagyobb bizonytalanság mellett a teljes északi határvidék tűnik, ahol éjfél után már csökkenhet a felhőzet. Néhány modell aktuális várakozása e tekintetben hajnali 3 órára (akkor még éppen sötét van, de kb. fél órával később már világosodni kezd):

Arome - HungaroMet

 

ECMWF - Meteologix

 

Swiss HD nowcasting - Meteologix

 

ICON - Meteologix